Karadağ vatandaşlığı almak konusunda bir çok soruya maruz kalıyoruz. Sizlere Karadağ vatandaşlık veriyor mu? sorusunun cevabını detaylı biçimde vermeye çalışacağız.

Konut Alarak Karadağ Vatandaşlığı Kazanabilir Miyim?

Karadağ hükümeti 2023 yılı itibari ile konut alarak vatandaşlık alma uygulamasını kaldırmıştır. Bu sebeple şu an için Karadağ’dan konut alarak vatandaşlık elde etmek mümkün değildir. Karadağ’da konut alarak sadece oturum hakkı elde edersiniz. Eğer 20 m2 üstü bir konut alırsanız Karadağ’da oturum başvurusu yapabilirsiniz. Bu başvurunuzu her yıl yenilemeniz gerekir. Her yılın 11 ayını Karadağ sınırları içinde geçirmezseniz oturum yenileme işlemi yapamazsınız. Tekrar oturum başvurusu yapabilirsiniz, fakat yasal bir değişiklik olursa başvurunuz onaylanmaya bilir. Ayrıca konut alım yolu ile 5 yılın sonunda daimi oturum başvurusu hakkı bulunmamaktadır.

Karadağ’da Yatırım Yaparak Vatandaşlık Alabilir Miyim?

Karadağ hükümeti 2023 yılında yaptığı düzenleme ile devlet tahvili alımı ile sunduğu vatandaşlık haklarını da durdurmuştur. Şu an için Karadağ’da yatırım yaparak vatandaşlık almak mümkün değildir.

Nasıl Karadağ Vatandaşlığı Alınır?

Karadağ vatandaşlığı almanın en kolay yolu Karadağ’da 10 yıl boyunca yaşamak olacaktır. Konut alarak oturum aldığınızda hiç bir zaman daimi oturum ya da vatandaşlık başvurusu hakkınız yoktur. Bu 10 yılın sonunda dil yeterliliği gibi bazı kriterleri karşılıyorsanız eğer vatandaşlık başvurusu yapma hakkı elde edersiniz. Karadağ’da 10 yıl yaşayabilmek için en sağlıklı yöntem ise Karadağ’da şirket kurmak ve oturum alarak burada yaşamanız olacaktır.

Karadağ’da Nasıl Şirket Kurabilirim?

Karadağ’da Şirket kurmak türk vatandaşları için son derece kolaydır. İster gelerek isterseniz de göndereceğiniz bir vekaletname ile 15 gün içinde Karadağ’da şirket açma işlemleriniz tamamlanır. İşlemleriniz tamamlandıktan sonra Karadağ oturum işlemleri için 2 iş günü Karadağ’da bulunmanız yeterlidir. Oturum kartınız 15-17 gün içinde hazır olur ve artık Karadağ’da yaşama hakkı elde etmiş olursunuz.

Karadağ’da şirket kurarak oturum alma maliyeti nedir?

Şu an için bizim firmamız Karadağ’da şirket kurma ve oturum işlemlerini 1250€ olarak tamamlamaktadır. Detaylar için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Karadağ ile ilgili aklınıza takılan her soruyu bize sormaya çekinmeyin.