Karadağ’da ikamet izni nasıl alınır? Karadağ ikamet izni almak kolay mı? Karadağ’da ikamet izni almak ne kadar? Tüm bu soruların cevabını bulabileceğiniz bu yazımızda sizlere Karadağ’da ikamet izni nasıl alınır anlatıyoruz.

Karadağ’da Nasıl İkamet İzni Alınır?

Karadağ’da evlilik dışı olarak ikamet izni alabileceğiniz iki farklı yöntem bulunmaktadır. Bunların en popüler ve kolay olanı Karadağ’da şirket kurarak ikamet almak, diğeri ise Karadağ’da konut alarak ikamet almaktır.

Karadağ’da Şirket Kurarak İkamet Almak

Karadağ Türk vatandaşlarına vize istememektedir. Bu sayede Karadağ şirket kurmak ve bu sayede oturum almak açısından çok avantajlıdır. Karadağ’da şirket kurmak vekaletname ile bile yapabileceğiniz son derece basit bir işlemdir. Yaklaşık olarak 15 gün içerisinde şirketiniz kurulur ve oturum başvurusu yapabilecek hale gelirsiniz. Karadağ’da şirket açma süreci tamamlanınca yasal olarak oturum başvurusu yapabilirsiniz.

Karadağ’da şirket kurarak ikamet almak için gerekli belgeler nelerdir?

Karadağ’da şirket kurarak oturum almak için en az 8 yıllık okul mezunu olmanız gerekir. Ayrıca sabıka kaydınız olmaması çok önemlidir. Eğer para cezası ile bu sabıka kaydı ile işlem yapılabilir ve oturum alınabilir. Cezanız hapis cezası ise oturum başvurunuz kabul edilmeyecektir.

Gerekli belgeler:

1- Şirket kurulumu için vekaletname (Türkiye’den türkçe olarak hazırlatıp gönderebilirsiniz) Bu vekaletname mutlaka kaymakamlıktan apostil yaptırılmalıdır.
2- Sabıka kaydı (Karadağ’daki türk büyükelçiliğinden almak en kolay yöntem)
3- En az 8 yıl okuduğunuzu belgeleyen diplomanız.( Ortaokul, lise ya da üniversite diplomanız)

Karadağ’da şirket kurarak ikamet alma ücreti nedir?

Karadağ’da şirket kurarak ikamet alma ücreti 1250€, tüm işlemlerin tamamlanma süresi ise 30 gündür. Eğer Karadağ’da yaşamayacak ve bir ev adresiniz olmayacak ise, bir defaya mahsus adres gösterim ücreti 250€ dur.

Karadağ’da Konut Alarak İkamet Almak

Karadağ hükümeti alacağınız konut eğer 20 m2 ve üstündeyse sizlere ikamet izni vermektedir. İkamet izni alınması işlemleri şirket kurulum işlemlerinden sonra oturum alma işlemlerine benzer. Bu Karadağ Oturumu tek bir yönden dezavantaj sunar. Karadağ’da konut alarak oturum aldığınızda bu oturumu yenilemek için en son 12 ayda en az 11 ay Karadağ’da yaşamış olmanız gerekir. Eğer bu şart yerine getirilmemiş ise, sıfırdan başvuru yapılabilir.

Karadağ’da konut yatırımı yapmak Euro kira elde etmek içinde çok iyi bir seçenektir. Bu konularda da bizimle iletişime geçerek konut fiyatları ve taksitli ödeme seçenekleri konusunda bizden bilgi alabilirsiniz.