Karadağ’da şirket kurmak ve Karadağ oturumu almak son zamanlar da en çok konuşulan konuların başında geliyor. Bir çok Türk Karadağ’da şirket kurarak oturum elde ediyor.

Karadağ’da şirket açmak Türk vatandaşları için son derece kolay bir süreç. Karadağ hala Türk vatandaşlarından vize talep etmiyor. Bu sayede Karadağ’da açtığınız şirketinize istinaden Karadağ’da oturum alabiliyorsunuz.

Karadağ’da Şirket Açmak İçin Hangi Belgeler Lazım?

Karadağ’da şirket açmak için şirketinizi kuracak yasal firmaya göndereceğiniz vekaletname yeterlidir. Firma sizin için şirket kuruluş işlemlerini tamamlar ve oturum başvurusu için hazır hale getirir. Sizin vekaletname verirken tek ihtiyacınız olan bir pasaporttur. Vekaletnamenin uluslararası geçerliliği için vekaletnameyi en yakın kaymakamlıkta apostil yaptırmanız gerekir.

Karadağ’da Oturum Almak İçin Gerekli Şartlar ve Belgeler Nelerdir?

Karadağ’da oturum almak için gerekli olan belgeler sabıka kaydı ve en az 8 yıl okuduğunuzu kanıtlayan bir diplomaya ya da mezun yazısına sahip olmanızdır.

Karadağ’da oturum almak için sabıka kaydınızın olmaması ve en az ortaokul mezunu olmanız yeterlidir.

Karadağ’da Şirket Kurma ve Oturum Alma Maliyeti Nedir?

Karadağ’da şirket kurarak oturum alma maliyeti 1250€ dur. Bu fiyata tüm yasal işlemler dahildir. Siz sadece ulaşım, konaklama ve yeme içme masraflarınızı karşılarsınız.

Eğer Karadağ’da yaşamayacak sadece oturum alacaksanız size yasal bir konaklama adresi göstermek gerekir. Bu da bir defaya mahsus olarak 250€ olacaktır. Bu durumda tüm masraflarınız 1500€ olur.

Karadağ’da Açtığım Şirketimin Aylık Masrafı Olacak mı?

Karadağ’da kurduğunuz şirketiniz için aylık 70€ muhasebe 120€ sigorta (bağkur) ödemeniz olacaktır. Sigorta ödemenizdeki günleri ilerde Türkiye’de çalışma gün sayınıza borçlandırabilirsiniz. Ya da ödemelerinizi düzenli yaparak ilerde Karadağ’dan emekli olabilirsiniz.

Karadağ’da Ne İş Yapabilirim?

Karadağ’da bir çok alanda iş yapmanız mümkündür. En hızlı ve popüler iş alanları ise turizm, inşaat, otomotiv, mobilya ve tekstildir.

Eğer Karadağ’da şirket kurmak ve Karadağ’a yerleşmek ile ilgileniyorsanız, daha detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Karadağ’da 5 yıl yaşarsanız (son 60 ayda 50 ay) Karadağ’da daimi oturum başvurusu yapabilirsiniz.